Νίκαια: Αστυνομικός συμμετείχε σε ομάδα που λήστευαν Πακιστανούς

Ο 34άχρονος Αστυνομικός κατήγγειλε ομηρία και βασανισμό από Πακιστανούς ενοίκους σε οίκημα κατά τον έλεγχο της δραστηριότητάς τους. Με διαφορετική τροπή η εξέλιξή της υπόθεσης.

Η καταγγελία του Αστυνομικού (18/10) προκάλεσε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση, κατά τη διερεύνηση της οποίας προέκυψε η συμμετοχή του ενστόλου- ενω εξετάζεται η εμπλοκή και συναδέλφων του-, σε ομάδα -τουλάχιστον- τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι την τελευταία διετία είχαν διαπράξει οκτώ ληστείες σε βάρος Πακιστανών εμπόρων λαθραίων τσιγάρων.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, ήταν η καταγγελία πολίτη, για φασαρία σε  οίκημα στο οποίο διαβιούν Πακιστανοί. Με την άφιξη της ΔΙΑΣ, οι Αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό του οικήματος αιμόφυρτο τον 34άχρονο Αστυνομικό, ο οποίος κατήγγειλε ότι βρέθηκε όμηρος και υποβλήθηκε σε βασανισμό από τους Πακιστανούς ενοίκους. Υποστήριξε ότι διερχόμενος (18/10-03.00) εξωτερικά του οικήματος με το ιδιωτικό του δίκυκλο, διέκρινε ύποπτες κινήσεις και επιχείρησε έλεγχο της δραστηριότητάς τους.

Ο 34άχρονος Αστυνομικός, πυγμάχος και αδελφός επίσης Αστυνομικού, υπηρετών σε συνοδεία επισήμου

Από τις καταθέσεις των Πακιστανών- φέρεται ο 34άχρονος Αστυνομικός – οδηγός Αξιωματικού στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ- με τρία ακόμη άτομα, και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες,  να κινήθηκαν σε βάρος των Πακιστανών, εντός του οικήματος που διαβιούν με σκοπό τη ληστεία.

Με πλαστικά δεματικά οι τέσσερις δράστες εδεσαν και φίμωσαν τους Πακιστανούς, ενώ τους αφαίρεσαν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που κατείχαν παράνομα. Οι τρείς επιβιβάστηκαν σε όχημα και μετέφεραν τα κλοπιμαία ενώ ο τέταρτος- ο 34άχρονος Αστυνομικός παρέμεινε στο οίκημα ως φύλακας. Όπως κατέθεσε ένας από τους Πακιστανούς, κατάφερε να αποδεσμευτεί, και με τους υπόλοιπους ομοεθνείς του, επιτέθηκαν ακινητοποιώντας τον 34άχρονο Αστυνομικό, καταφέρνοντας του χτυπήματα.

Από τις καταγγελίες στην Αστυνομία προκύπτει ότι κατά την τελευταία διετία έχουν καταγραφεί οκτώ παρόμοιες ληστείες σε εμπόρους παράνομων τσιγάρων, σε Νίκαια και Κερατσίνι.

Εξετάζεται για την υπόθεση εκ των τριων συνεργών του 34άχρονου Αστυνομικού να υπηρετούν επίσης στην ΕΛ.ΑΣ. Την υπόθεση χειρίζεσαι η Διεύρυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.