Νιγρίτα, Σερρών: Υπεραγορά οικιακών συσκευών, μπάρμπεκιου και .. αυτοσχέδιο αποστακτήριο στα κελιά- Συνελήφθησαν 30 έγκλειστοι

Αστυνομική επιχείρηση στο Κατάστημα Κράτησης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30 κρατουμένων

Αιφνιδιαστική έφοδος πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ τα ξημερώματα (23/05) εντός του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους του Σωφρονιστικού Καταστήματος, ενώ διενεργήθηκαν και σωματικές έρευνες σε 62 κρατουμένους.

Στους χώρους και στην κατοχή των κρατουμένων, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 22 κινητά τηλέφωνα με φορτιστές και ακουστικά, συσκευές αποθήκευσης αρχείων ( usb ) , 10 ξύλινες και μεταλλικές ράβδοι, 10 μαχαίρια και μεταλλικές λάμες,  ποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και συσκευασίες με ουσίες αγνώστου σύστασης, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης ,ναργιλές και πακέτα τσιγάρων, χρηματικό ποσό €252,55 .

Στις εγκαταστάσεις οι έγκλειστοι διατηρούσαν αυτοσχέδιο αποστακτήριο,  το οποίο κατασχέθηκε καθώς επίσης κατασχέθηκαν σε μία από τις πτέρυγες, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακός εξοπλισμός και είδη κουζίνας, μεταξύ άλλων – ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων,  γυάλινη πρόσοψη τζακιού. Για την προέλευση και την εισαγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 30κρατούμενοι- 13 ημεδαποί και 17 αλλοδαποί- σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται – κατά περίπτωση- με τα ναρκωτικά, τα όπλα, την προμήθεια κινητού τηλεφώνου και για αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της επιχείρησης εκπονήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Την επιχείρηση συντόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχαν 83 Αστυνομικοί από Υπηρεσίες Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής καθώς και ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ., καθώς και 6 αστυνομικοί σκύλοι.