ΓΓΠΠ: Βοήθεια από τη Γαλλια, για τα μέτωπα φωτιάς σε Μεσσηνία και Καλαμπάκα.

Αίτημα συνδρομής της Ελλάδας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών σε Μεσσηνία και Καλαμπάκα, μέσω της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.Με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ενεργοποιήθηκε (25/08) ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από τη Γ.Γ.Π.Π.

Η Γαλλία αποδέχτηκε το αίτημα και προσέφερε 2 αεροσκάφη Canadair CL-415 καθώς και το συντονιστικό/συνοδευτικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας το οποίο συνόδευσε τη Γαλλική Μονάδα στην Ελλάδα, αποτελούμενη από 16 άτομα (πληρώματα και τεχνικούς). Η Γαλλική αποστολή προσγειώθηκε αργά το απόγευμα (26/08) στη Θεσσαλονίκη και από σήμερα (27/08) εντάχθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Γ.Γ.Π.Π. ενεργοποίησε επίσης τα ειδικά προγράμματα Ευρωπαϊκής Συνδρομής για την επιχειρησιασή αντιμετώπιση στα δύο μέτωπα πυρκαγιάς στην Καλαμπάκα και τη Μεσσηνία. Η Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Π.Π. κα Κ Georgieva στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook ευχαρίστησε τη Γαλλία για την συνδρομή της στην Ελλάδα.