ΝΕΣΠΑΑ: Ας ακουστεί η φωνή του συναδέλφου”

..”να ακούσουμε όχι μόνο την ηγεσία της υπηρεσίας, αλλά και όλους αυτούς που κάνουν 12ωρα στην Ειδομένη και όχι μόνο, αυτούς που τους οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, αυτούς που είναι σε μια από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες και δεν παίρνουν όλα τα νυχτερινά, αυτούς που τους ζητούνται ευθύνες σε περίπτωση που ενεργούν γιατί ενεργούν αλλά και σε περίπτωση που δεν ενεργούν γιατί δεν ενεργούν ..”

image

Εδώ και καιρό το προσφυγικό ζήτημα έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές αστυνομικές υπηρεσίες, μία από αυτές είναι και η Δ.Α.Ε.Θεσσαλονίκης.
Η ΝΕΣΠΑΑ προτείνει το επόμενο Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, να πραγματοποιηθεί στην έδρα της ανωτέρω υπηρεσίας όπως και να καθιερώσει το προεδρείο της,  ανά μήνα ένα Δ.Σ. να γίνεται εντός Θεσσαλονίκης στη έδρα υπηρεσιών (π.χ.  ΔΑΕΘ, ΔΑΚΑΘ κ.τ.λ.) και τον επόμενο μήνα σε επαρχιακή πόλη την ένωσης μας.
Σε κάθε υπηρεσία που θα πραγματοποιείται το Δ.Σ. θεωρούμε απαραίτητο να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για την σύγκληση του, ώστε όλοι οι αξιωματικοί – μέλη της Ένωσης, που επιθυμούν να παρευρίσκονται σε αυτό. Ειδικά στην Δ.Α.Ε.Θ., θα πρέπει να βρίσκονται οι διμοιρίτες και οι βοηθοί αυτών καθώς και οι αστυνόμοι της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ, οι οποίοι και βιώνουν το πρόβλημα.
Στόχος και σκοπός μας είναι να ακούσουμε όχι μόνο την ηγεσία της υπηρεσίας (όπως πρόσφατα έπραξε η ηγεσία της παράταξης Δεσμός Ευθύνης) αλλά και όλους αυτούς που κάνουν 12ωρα στην Ειδομένη και όχι μόνο, αυτούς που τους οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, αυτούς που είναι σε μια από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες και δεν παίρνουν όλα τα νυχτερινά, αυτούς που τους ζητούνται ευθύνες σε περίπτωση που ενεργούν γιατί ενεργούν αλλά και σε περίπτωση που δεν ενεργούν γιατί δεν ενεργούν!!!
Σε κάθε περίπτωση στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ., πρέπει να τεθεί το θέμα της εκπαίδευσης των Διμοιριών που ενώ προβλέπονται δεν γίνονται και της οικονομικής στήριξης της Ένωσης για την αγορά αναγκαίων υλικών (όπως φορητοί ασύρματοι, θώρακες κ.λ.π.) στις Διμοιρίες.


*ΝΕΣΠΑΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ