Νεοείσακτη “ομάδα εκδίκησης George Floyd” σε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ν.Ιωνίας (video)

Με κείμενο και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση

Το κείμενο δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου και οι συντάκτες του με την υπογραφή “ομάδα εκδίκησης George Floyd”, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με μολώτοφ στο ΑΤ Ν.Ιωνίας (01/06-04.00), στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Κώστα Βάρναλη και επιτέθηκαν απέρριψαν 4 εκρηκτικές μολώτοφ και διέφυγαν προς τη Λ.Ηρακλείου.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε βντεοληπτικό υλικό στις κάμερες ασφαλείας του Α.Τ. Νέας Ιωνίας

Οι δράστες προσέγγισαν με δίκυκλα τη σκοπιά και  Ο σκοπός αντιλήφθηκε την παρουσία τους, χωρίς ωστόσο από την επίθεση να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, τρία υπηρεσιακά οχήματα υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε. Οι Αστυνομικοί της βάρδιας, με πυροσβεστήρες προχώρησαν σε κατάσβεση της φωτιάς, ενώ πληρώματα της Αμεσης Δράσης από ενημέρωση Κέντρου ενεργούσαν αναζητήσεις για τους δράστες, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσουν προσαγωγές ή συλλήψεις .

Οι δράστες με κείμενο ανάληψης ευθύνης, δηλώνουν μεταξύ άλλων «Τη συγκεκριμένη νύχτα μαζευτήκαμε σχεδόν χωρίς λάθη. .. Τα στείρα πορτοκαλί φώτα του κρατικού κτιρίου μπροστά μας να φτιάχνουν ένα πέπλο στον ορίζοντα, και ξεκινάμε να τρέχουμε. Με μάσκες στα πρόσωπά μας και μπουκάλια στα χέρια μας, φτάνουμε στη γωνία. Μια παρέα που πίναν έξω μέχρι αργά, μας κοίταξαν, και καθώς ξαφνιάστηκαν που γίνονταν μάρτυρες ενός γεγονότος, έφυγαν βιαστικά. Ίσως για να παρακολουθήσουν το γεγονός αργότερα απ’την οθόνη της τηλεόρασης, από την ασφάλεια του καναπέ. Στρίψαμε τη γωνία και επιτεθήκαμε. Φωτιά περιτύλιξε τα οχήματα των μπάτσων, ο μπάτσος στο κουβούκλιο βγήκε έξω τρέχοντας, φοβισμένος. Γι’αυτόν είναι μια δουλειά, για μας το καθήκον μας, αλλά και λίγη απόλαυση. Αφού επιτεθήκαμε, εξαφανιστήκαμε στο παρόν.»

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, τρία υπηρεσιακά οχήματα υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.