Νεο σύστημα έκδοσης αδειών οπλοφορίας: Απο τους 7αιτούντες άδεια οπλοφορίας κοπηκαν οι 4

Απο τους επτά αιτούντες χορήγησης άδειας οπλοφορίας- οπλοκατοχης στην Κρατική Ασφάλεια, με το νέο σύστημα εξετάσεων.. κόπηκαν οι τέσσερις.

1501372_10200571882979623_811775806_o

Σε εφαρμογή τέθηκε η απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο χορήγησης άδειας οπλοφορία οπλοκατοχή, με εγκύκλιο του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (13/05) σε εφαρμογη απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε την 29-12-2015. Συμφωνα με την αποφαση, τροποποιηθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας πολιτών και όσων επιθυμούν να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την άδεια οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε την 29-12-2015.
Ο ενδιαφερόμενος, με τη σχετικη αιτηση στην αρμοδια Αστυνομική Αρχή, παράλληλα καλείται να απαντήσει σωστά σε τεστ 30 ερωτήσεων και θα πρεπει να γνωρίζει λύση και αρμολόγηση του όπλου του, διαδικασίες ασφαλούς φυλάξεως κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά υποψήφιοι για να περασουν τις εξετάσεις επρεπε να εχουν απαντησει στις 28 απο τις 30 ερωτησεις σωστά.. και σε αυτες τις εξετάσεις κοπηκαν δυο ατομα.
Στην διαδικασια της πρακτικης στη διεξαγωγή εξετάσεων (λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου), απο τους πεντε που συνέχισαν τη διαδικασία των εξετασεων, αιτούντες αδεια οπλοφοριας οπλοκατοχης, δεν κατάφεραν να περασουν τη διαδικασία αλλοι δυο υποψηφιοι.
Στην περιπτωση που ο υποψήφιος αποτύχει στις εξετάσεις, έχει δικαίωμα επαναξέτασης και υποχρεούται στην εκ νέου καταβολή του παραβόλου, υψους #150€.