ΝΕΟ ΑΚ: Ρομά απέκλεισαν την κυκλοφορία σε Μέγαρα και Ζευγολατιό

Κλειστή σε δύο σημεία η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου σε Μέγαρα και Ζευγολατιό από Ρομά των καταυλισμών, καθώς έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές σε λάστιχα

Ρομά διαβιούντες στον παρακείμενο καταυλισμό, έχουν αποκόψει την κυκλοφορία στο 40,5ο χλμ. της Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, και σποραδικά απορρίπτουν πέτρες σε  δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν μεταβεί στο σημείο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολυμπία Οδός, «με εντολή της Τροχαίας, λόγω των συγκεντρωμένων Ρομά κοντά στα Μέγαρα και στην περιοχή του Ζευγολατιού, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από το 39ο χιλιόμετρο στην έξοδο Μεγάρων, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) και στο τμήμα Μέγαρα-Πάχη (μόνο προς Κόρινθο)».

Νωρίτερα, μικρής έκτασης επεισόδια προκάλεσαν στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, Ρομά εξερχόμενοι από τον παρακείμενο καταυλισμό. Με πέτρες προκαλούσαν τους αστυνομικούς διμοιριών οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο.

Επεισόδια έχουν προκαλέσει Ρομά από τον καταυλισμό στην περιοχή της Αγίας Σοφίας σε βάρος Αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονται σε διάταξη Μέτρων Τάξης, με αναφορά σε πυροβολισμούς από τον καταυλισμό με καραμπίνα. Περίπου 100 Ρομά έχουν ανάψει φωτιές σε αυτοσχέδια οδοφράγματα, επί της οδού Πόντου, κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, στη δυτική πλευρά της πόλης.

Στο σημείο έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έχουν μεταβεί και έξοδοι του Πυροσβεστικού Σώματος.