Νεκροί ανασύρθηκαν λουόμενοι στην Ουρανούπολη, τη Σκιάθο, τη Ρόδο και την Αρκίτσα

Περιστατικά πνιγμών για λουόμενους, δηλώθηκαν στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, παρά τις προσπάθειες ναυαγοσωστών και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ να τους παρέχουν ΚΑΡΠΑ

Από λουόμενους στην παραλία Κουκουναριές Σκιάθου, ενημερώθηκε πρωινές ώρες (11/06) ενημερώθηκε το  Λιμεναρχείο Σκιάθου για 78χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Στον 78χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ από τους ναυαγοσώστες της
παραλίας και από ιατρό ο οποίος ανήκε στο πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σκιάθου, ενώ αναμένεται μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “Αχιλλοπούλειο” και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροτομής.

Με ενημέρωση απογευματινές ώρες (11/06) στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού κλήθηκε για 33χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Ουρανούπολης.

Στον 33χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από ιδιώτη ιατρό και το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροτομής.

Το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου έλαβε κλήση (11/06) για 69χρονη αλλοδαπή η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην θαλάσσια περιοχή Λαδιάρικα Πεύκων.
Η 69χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο
Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη
Λιμενική Αρχή της Λίνδου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η
διενέργεια νεκροτομής.

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε βραδινές ώρες (11/06) από λουόμενους στην παραλία “Λιβρίχιο” στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, 71χρονος χωρίς τις αισθήσεις του. Ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα της Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, ενώ ο 71χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Αταλάντης.