Νέα Σμύρνη: Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη στις θυρίδες τράπεζας- Ταυτοποιήθηκαν οι Κολομβιανοί δράστες μέλη εγκληματικής οργάνωσης του εξωτερικού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η διάρρηξης πέντε θυρίδων στο θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στη Νέα Σμύρνη

Ταυτοποιήθηκαν τρεις Κολομβιανοί, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα καθώς σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς επίσης διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι τρείς Κολοβανικοί αποτελούν μέλη διεθνικής εγκληματικής ομάδας που ειδικεύεται στις κλοπές θυρίδων σε τραπεζικά ιδρύματα.  Όπως διακριβώθηκε εισήλθαν στη χώρα με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους των τραπεζικών ιδρυμάτων και επέλεξαν το κατάστημα της Νέας Σμύρνης.

Όπως προκύπτει από εξέταση βιντεοληπτικού υλικού επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών το τραπεζικό κατάστημα για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας με τα κινητά τηλέφωνα τους την κατόπτευση του για παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που είχαν ορίσει (08/07 2022) στο σχέδιο μετέβησαν στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα. Στη συνέχεια εξήλθαν διαδοχικά από το τραπεζικό κατάστημα και με διαφορετικά δρομολόγια αποχώρησαν. Συναντήθηκαν σε απομακρυσμένο σημείο ενώ διατηρούσαν τηλεφωνικά μεταξύ τους επικοινωνία. Την ίδια ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στη Γαλλία .

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εθνικά και διεθνή εντάλματα σύλληψης.