Νέα μέτρα για το Πάσχα: Χωρίς δικαίωμα επιστροφής το πέρασμα από τα διόδια

Αστυνομικά μέτρα στα Εθνικά Οδικά δίκτυα και τις παράπλευρες οδούς  με σαρωτικούς ελέγχους, σε όλο το μήκος τους σε αποτροπή όσων ενδεχομένως επιχειρήσουν τη μετακίνησή τους τις ημέρες του Πάσχα

Η αποκλειστικά δικαιολογημένη μετακίνηση σε απόσταση Νομού, θα είναι η αιτιολογημένη και υπό προϋποθέσεις, σε παροχή βοήθειας για ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς, χωρίς να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δομές υγείας και τους φορείς που λειτουργούν στην περιοχή, σε διαφορετική περίπτωση το πέρασμα από τα διόδια δε θα έχει επιστροφή έως τη λήξη των μέτρων που έχουν επιβληθεί. Όσοι θα επικαλεστούν την ανάγκη μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ανάγκη διέλευσής τους από τα διόδια με προορισμό άλλο νομό από αυτόν της διαμονής τους.

Δήλωση Ε1 και διπλασιασμός προστίμου άσκοπης μετακίνησης

Ως αιτιολογημένη μετακίνηση μεταξύ Νομών, είναι και η ταυτοποίηση του μετακινούμενου με την επίδειξη του “Ε1” της φορολογικής δήλωσης, στο οποίο  δηλώνεται η μόνιμη κατοικία στο Νόμο προορισμού του πολίτη. Πρόκειται για κάποια επιπλέον μέτρα “κατ εξαίρεση” μετακινήσεων τα οποία εξετάζεται να εφαρμοστούν το Πάσχα, προκειμένου να περιοριστεί στο μεγαλύτερο βαθμό η μετακίνηση πολιτών, ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.Αστυνομικές πηγές, επισημαίνουν πως η μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό, ακόμη και με αυτά τα “δικαιολογητικά” θα είναι δύσκολη, με αρκετή ταλαιπωρία. Ενώ παράλληλα υπάρχουν σκέψεις σε απόπειρα μαζικής εξόδου πολιτών, να αυξηθεί το πρόστιμο των €150 -ακόμη και στο διπλάσιο- για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.

“Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό”

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την (02/04) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επεσήμανε πως “μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου κατά του κορωνοϊού. Πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός“, επαίνεσε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ακολουθεί τις οδηγίες, και επεσήμανε τις πρακτικές των ελάχιστων που κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων που δίδονται. “Φέτος, ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό, μένοντας σπίτι, προστατεύοντας έτσι τη ζωή όλων ημών και των αγαπημένων μας προσώπων“, τόνισε εμφατικά, ενώ χαρακτήρισε “υπεύθυνη και μετρημένη” την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.