Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο της φωτιάς- Υπόνοιες για εμπρησμό

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η φωτιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι.

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη, διακοπή της κυκλοφορίας (05/09-08.30) στην οδο  AΓIAΣ MAPINAΣ απο Λ. MAPAΘΩNOΣ ,καθως επίσης στην οδο ΣΠYPOY ΛOYH απο Λ. MAPAΘΩNOΣ και στην οδο ΠEPIΠATOY απο ΣΠYPOY ΛOYH

«Είμαστε στον στόχο» δήλωσε ο ΓΓ.Πολιτικής Προστασίας, Νικος Χαρδαλιάς «καθώς δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ισχυροποίηση των ανέμων που αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μετά τις 11 το πρωί».

Η φωτια ξεσπασε (05/09-02:17) τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μάκρης και προκάλεσε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, καθώς  εκδηλώθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

«Εχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15πμ ) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ίδια θεση, ενω σημείωσε, «Νομίζουμε ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα έχει δουλειά. Υπάρχουν καταγγελίες για περίεργες κινήσεις ύποπτου ατόμου»

Στην πυρκαγιά στο Λιβίσι, Νέας Μάκρης, τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Με ελικόπτερο και ο συντονισμός των εναερίων για τις ρίψεις νερού που επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς .

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 138Πυροσβέστες με 50 οχήματα- 43Πυροσβέστες με 21οχήματα, καθώς επίσης 46 Πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 7 ομάδες πεζοπόρου με 49 Πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα. Συνδρομή με πληρώματα και μέσα στην ρύθμιση κυκλοφορίας και διευκολύνσεις στην κίνηση των οχημάτων και από την ΕΛΑΣ.