Νέα Καβάλα Κιλκίς: Ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μηνός στον 25άχρονο Σύρο ο οποίος μαχαίρωσε Αστυνομικό σε Κέντρο Κράτησης

Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση και οπλοφορία – οπλοχρησία, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής και μετήχθη στη φυλακή.

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μηνός επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στο 25άχρονο Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος μαχαίρωσε αστυνομικό σε Κέντρο Κράτησης προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς. Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση και οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο Αστυνομικός- θύμα της επίθεσης- ο οποίος ήταν αποσπασμένος από την Αχαία, κι εκτελούσε υπηρεσία, μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους του, στο Κέντρο Κράτησης, επιχειρούσαν στη διαχείριση  των περί τις 4000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των διαβιούντων στο Κέντρο Κράτησης ο Αστυνομικός δέχτηκε πλήγμα από μαχαίρι στο πιγούνι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί προχώρησαν στη συρραφή του τραύματος με 19 ράμματα.
Στην απολογία του ο 25άχρονος Σύρος κατηγορούμενος ανέφερε ότι επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη αφού είχε υποβάλει αίτηση ασύλου. Όταν έφθασε στο Κέντρο Κράτησης είδε την αναταραχή, με την πεθερά του να έχει λιποθυμήσει και τον πεθερό του να πετάει καρέκλες. Ο Αστυνομικός προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει (σσ τον πεθερό του) τον δέσμευσε με τα χέρια του, και τότε επενέβη ο ίδιος με το μαχαίρι που κουβαλούσε πάντα επάνω του για λόγους ασφαλείας.
Στον υπερασπιστικό του ισχυρισμό, σημείωσε ότι η έγκυος σύζυγός του απέβαλε μετά το περιστατικό ενώ δήλωσε μετανιωμένος, μεταξύ άλλων ανέφερε και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας Κιλκίς.
_________

* με πληροφορίες από voria.gr