Ναρκωναν και λήστευαν ηλικιωμένους (ΦΩΤΟ )

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο αδελφών  Ρομά, οι οποίες συνελήφθησαν (09/12) από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων οι οποίες χρησιμοποιούσαν υπνωτικά χάπια .

Μέσω αγγελιών, ζητούσαν γνωριμία και συντροφιά με νεότερες τους γυναίκες. Οι “ενδιαφερόμενες” όμως που επικοινωνούσαν στις αγγελίες για “συντροφιά” και πήγαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων, είχαν άλλες προθεσεις. Με υπνωτικές ουσίες κοιμιζαν τους ηλικιωμένους και τους λήστευαν.
Σύμφωνα με τη διάταξη δημοσιοποίησης, πρόκειται για τις
ΛΑΖΑΡΟΥ Ειρήνη του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια.
image

ΛΑΖΑΡΟΥ Βαρβάρα του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα.
image

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, το τελευταίο τρίμηνο είχαν γίνει αποδέκτες καταγγελιών από ηλικιωμένους, για δύο γυναίκες, οι οποίες έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, τον χυμό ή το νερό που έπιναν οι ηλικιωμένοι, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και αποχωρούσαν.
Σε βάρος των δύο αδελφών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής των ανωτέρω και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται οτι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476195 και 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport