Το να υπηρετείς στην ΕΛΑΣ: Πριν ενα χρόνο έσωζαν πολίτες απο πλημμύρες και σημερα δέχθηκαν επίθεση απο σεσημασμένο

Δεκάδες συλλήψεις και ο βιασμος Γαλλίδας τον ππερασμένο Αύγουστο, παρά το αίτημα Αστυνομίας στον Εισαγγελέα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, υπήρξε απορριπτικό .

Πικραμένοι, απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι είναι από το βράδυ της Πέμπτης (07/09), Αστυνομικοί στη Μεσσηνία, καθώς τους είναι αδιανόητο ένας τόσο επικίνδυνος κακοποιός, όπως ο νεαρός Αιγύπτιος, εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, αναφέρεται στον τραυματισμό των δύο συναδέλφων τους, οι οποίοι είναι οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ακριβώς ένα χρόνο πριν έσωζαν κόσμο από τις πλημμύρες της Καλαμάτας και τιμήθηκαν από το Σώμα για τη συνδρομή τους.

FB_IMG_1504938681291

Η ανακοίνωσή της  Ένωσης Αστυνομικών Μεσσηνίας
«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας εκφράζει τη λύπη της και παράλληλα καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν συνάδελφοί μας που είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του έτερου, στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν και να συλλάβουν σεσημασμένο αλλοδαπό υπήκοο, σε κεντρικό τμήμα της πόλης μας.
Ως αστυνομικοί, κύριο καθήκον μας είναι η ασφάλεια των πολιτών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, για το οποίο καταβάλλουμε ως ένστολοι εργαζόμενοι τον καθημερινό μας αγώνα.
Είναι σε όλους μας πασιφανές, άλλωστε, οι θάνατοι και οι τραυματισμοί μας διαχρονικά το έχουν αποδείξει, ότι το επάγγελμά μας στις συνειδήσεις όλων μας είναι και δεν θεωρείται επικίνδυνο. Στην πραγματικότητα όμως μέχρι πότε θα το αρνούμαστε; Τέλος, η Ένωσή μας εκφράζει ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας, δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται συμπαραστάτης δίπλα τους με κάθε τρόπο».

____________

* Βίκυ Βετουλάκη , “ΘΑΡΡΟΣ”