Ν.Τόσκας: “Η Ελλάδα ούτε αποικιοκρατική ιστορία έχει, ούτε ιμπεριαλιστικές διαθέσεις”

Από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη τύπου είχε επιβεβαιώσει τη διέλευση εξτρεμιστών με τις μεταναστευτικές ροές, δηλώνοντας ότι “οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν το φαινόμενο”. Με νεότερη δήλωσή του, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί στόχο καθώς “ούτε αποικιοκρατική ιστορία έχει, ούτε ιμπεριαλιστικές διαθέσεις είχε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της”.

Ν.ΤΟΣΚΑΣΟ αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην εκπομπή «Ιστορίες» και στους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά, Παύλο Τσίμα και Σία Κοσιώνη (22/03) σχολίασε αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες σε ότι αφορά την Ελλάδα και τόνισε : «Δεν υπάρχει τέτοιος λόγος ανησυχίας και νομίζω είναι κατανοητό σε όλους ότι η χώρα μας ούτε αποικιοκρατική ιστορία έχει, ούτε ιμπεριαλιστικές διαθέσεις είχε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της. Είναι μια χώρα παρόλα αυτά που πρέπει όμως γιατί είναι πέρασμα πολλών ανθρώπων να έχει το νου της και γι’ αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε και με άλλες Υπηρεσίες ευρωπαϊκές ευρύτερα».
Ενω κατέληξε λέγοντας: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ξανά λέω, δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις οι οποίες θα πρέπει να μας ανησυχούν. Σας είπα ότι τα μέτρα που πήραμε ήταν άσχετα από τον βαθμό κινδύνου ο οποίος δεν αυξήθηκε στο εσωτερικό της χώρας»