Ν.ΣΜΥΡΝΗ: Εντοπίσθηκε (τελικά) η προκήρυξη για την πρεσβεία του Ισραήλ.

Απο τηλεφωνική αναγγελία στην “Εφ.Συν” άγνωστος,  προσδιόρισε το χώρο στον οποίο  εγκαταλείφθηκε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας του Ισραήλ.

image

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενημερώθηκε από την Εφ.Συν.  προκειμένου να εντοπίσουν κείμενο της προκήρυξης. Το 19 σέλιδο κείμενο εντοπίσθηκε σε κάδο απορριμάτων (03/02-23.00) αποθηκευμένο σε Usb, με την ΟΛΑ να έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, όπως είχε προκύψει από την βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες.
Συντάκτες της εφημερίδας είχαν προηγουμένως δεχθεί τηλεφώνημα (03/02- 20.30)και μετέβησαν στη συμβολή των οδων, χωρίς να εντοπίσουν την προκήρυξη και ειδοποίησαν την αστυνομία.
image

Πρόκειται για τη δεύτερη “ασυνεννοησία” με παραλήπτες τηλεφωνικής αναγγελίας για παραλαβή προκήρυξης , τους συντάκτες της Εφημερίδας των Συντακτών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ως δραστες της ένοπλης επίθεσης, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ν. Ψυχικό (12/12-03.03)εν μέσω καταρρακτώδους βροχής είχε προσδιορισθεί από τη βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια .
image

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 54 κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm, ενώ δύο ακόμη κάλυκες εντοπίστηκαν σε φρεάτιο (56 κάλυκες συνολικά) καθώς είχαν παρασυρθεί από τα νερά της βροχής. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες απο το σημείο της επίθεσης προέκυψε ταυτοποίηση με τα όπλα με τα οποία έβαλλαν οι δράστες κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (30/12 2013). Την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση, όπως και κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (Ο.Λ.Α).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport