Ν.Παρασκευόπουλος: «Δεν μπορούν όσοι μπαίνουν στη φυλακή να μπαίνουν ισόβια»

Υπέρ του θεσμού των απολύσεων κρατουμένων, τάχθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ερωτηθείς, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποφυλάκιση των δύο εκ των επτά σκληρών Γεωργιανών δραστών της δολοφονίας του 67άχρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, στην Ύδρα.

«Δεν μπορούν όσοι μπαίνουν στη φυλακή να μπαίνουν ισόβια» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την αποφυλάκιση των δύο Γεωργιανών δραστών της ληστείας και δολοφονία του 67άχρονου εστιάτορα στην Ύδρα.
Ο αρμοδιος Υπουργος, αναφέρθηκε στη νομοθεσία της “απόλυσης υφ’όρων” που ισχύει από το 1950, ενώ σημείωσε, ότι ο ένας από τους Γεωργιανούς απολύθηκε με τις πάγιες ρυθμίσεις ενώ ο συνεργός του, απολύθηκε με τις πρόσφατες διατάξεις.
«Το να βγαίνει κάποιος πιο σύντομα ή αργά δεν έχει αντίκρυσμα στην υποτροπή που θα ακολουθήσει. Ίσα-ίσα έρευνες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερη η ποινή, τόσο αποκοινωνικοποιείται ο άνθρωπος και αναπτύσσει μεγαλύτερη επιθετικότητα» συμπλήρωσε.
«Το να εγκληματίσει κάποιος στην άδειά του δεν αφορά τον χειρισμό της δικαιοσύνης» κατέληξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport