Ν.Κόσμος: Δημόσιες αναφορές του για οικονομική άνεση, το κίνητρο ληστείας και δολοφονίας του 54άχρονου

Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Οι δράστες ομολόγησαν και η δολοφονία του 54άχρονου εξιχνιάστηκε από το ΥΔΕΖΙ

Ο 54άχρονος εισοδηματίας, το πτώμα του είχε εντοπισθεί μέσα στο διαμέρισμα του στο Νέο Κόσμο (09/03 2016), είχε μεταφέρει τις οικονομίες του σε κρύπτη που είχε δημιουργήσει στο πάτωμα. Ο χώρος εφερε ίχνη αναστάτωσης, χωρίς ωστόσο να εντοπίζονται ίχνη διάρρηξης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασαν τη δολοφονία του 54άχρονου με το κίνητρο των δραστών να αποδίδεται στη ληστεία καθώς στο διαμέρισμα υπήρχαν τιμαλφή και χρήματα .

Σε κρύπτη εντόπισαν οι Αστυνομικοί 239 χρυσές λίρες, €69.300 σε μετρητά και κοσμήματα.

Οι δύο ληστές, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 54άχρονο, ο οποίος είχε μιλήσει για την.πικονιμικη του άνεση στον 35άχρονο φούρναρη, ενοικιαστή του. Από κοινού ο 35άχρονος με υπάλληλό του από την Αλβανία, ενημέρωσαν κακοποιό από τη Ρουμανία, ο οποίος θα τους απέδιδε ποσοστό από τη ληστεία, καθώς γνώριζε δύο άτομα που θα διέπρατταν τη ληστεια σε βάρος του 54άχρονου εισοδηματικά.

Στην παρουσία των δύο ληστών, με συνεργό τους το Ρουμάνο κακοποιό σε χρέη “τσιλιαδόρου”- ο 54άχρονος αρνήθηκε να τους αποκαλύψει την κρύπτη με τους δράστες να χτυπούν βίαια – με γροθιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι- το θύμα, με αποτέλεσμα να καταλήξει και τους δολοφόνους να διαφεύγουν χωρίς να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή.

Οι τέσσερις από τους συνολικά πέντε εμπλεκόμενους στην απόπειρα ληστείας και δολοφονία του 54άχρονου, προσήχθησαν (23/03) στην Ασφάλεια. Πρόκειται για τον κακοποιό από τη Ρουμανία- έγκλειστος φυλακών για άλλη υπόθεση- τον 35άχρονο φούρναρη και τον 38άχρονο Αλβανό ως φυσικο αυτουργό του εγκλήματος .

Οι δύο ομολόγησαν τις πράξεις τους, και απέδωσαν σε ατύχημα το θάνατο του 54άχρονου

Στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται ονομαστικοποιημένα τα στοιχεία του δεύτερου φυσικού αυτουργού- επίσης από την Αλβανία- καθώς διέφυγε στην Ευρώπη μετά το έγκλημα .