Ν.Ιωνία: Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω και τη Νίκαια, τρία ανήλικα Αλβανο-Ρομά, για ληστείες σε ανηλίκους

Στην εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας ανηλίκων ΑλβανοΡομά, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες με ιδιαίτερη βία στα ανήλικα θύματά τους

Εντόπιζαν τα θύματά τους- ανήλικα αγόρια- να κινουνται μόνα τους ή σε μικρές ομάδες, απογευματινές και νυχτερινές ώρες, ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους από εξωσχολικές δραστηριότητες. Με την απειλή και με τη χρήση βίας ακινητοποιούσαν τα θύματά του, τα οποία χτυπούσαν, και τα λήστευαν.

Οι ανήλικοι ΑλβανοΡομά, το τελευταίο 6μηνο, είχαν συγκροτήσει συμμορία και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας, στη δράση τους έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες σε εννέα περιπτώσεις με τα θύματα να έχουν καταγγείλει τις κλοπές των κινητών τους, χρήματα και αντικείμενα αξίας που κατείχαν καθώς και ρούχα που φορούσαν.

Σε μία περίπτωση χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε για νοσηλεία ενώ υποβλήθήκε σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην εκτέλεση ενταλμάτων (07/02) και συνέλαβαν στο Αιγάλεω και τη Νίκαια, τρεις ανήλικους Αλβανο-Ρομά, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών. Αναζητείται επίσης ένας 17χρονος Αλβανο-Ρομά, ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται οι δύο κηδεμόνες, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Προανάκριση από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.