Ν.Ιωνία: Συνέλαβαν τον φυγόποινο “μετρ” της απάτης (video)

Τον αναζητούνταν τουλάχιστον για 20 χρόνια, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, και είχε καταφέρει να είναι “αόρατος” για την Εφορία ο 51άρονος απατεώνας

Καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα απατεώνας ο 51άχρονος συλληφθείς από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Νέας Ιωνίας, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, τους οποίους εξαπατούσε και με τις κάρτες αναλήψεών τους, πραγματοποιούσε αναλήψεις και αγορές προπληρωμένων καρτών από περίπτερα, για να επιδίδεται σε τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Ο 51άχρονος, φυγόποινος από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, δεν υπέβαλλε φορολογική δήλωση, διέμενε σε εκμισθωμένα διαμερίσματα περιορισμένου χρόνου παραμονής (airbnb), πραγματοποιούσε κλήσεις από πακιστανικά κινητά, και για τις μετακινήσεις του εκμίσθωνε ΤΑΧΙ. Ο “φαντομάς” και “μετρ” της απάτης, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, από το 2018 εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους, και μέχρι τη σύλληψή του, 76 θύματα έχουν καταγγείλει την εγκληματική δράση του, με το συνολικό ύψος του ποσού που είχε αποσπάσει, να ανέρχεται στις €175.000.

Συστηνόταν ως “διευθυντής τράπεζας”, στους ηλικιωμένους που προσέγγιζε, και με το επιχείρημα ότι οι κάρτες αναλήψεων που κατείχαν παρουσίαζαν πρόβλημα, τους οδηγούσε στα ATMμε τους ηλικιωμένους να του παραχωρούν την κάρτα και το pin. Χωρίς να το αντιληφθούν, τους παρέδιδε κάρτα που είχε στην τσέπη του, στα στοιχεία προηγούμενων θυμάτων. Στη συνέχεια προχωρούσε σε αγορές από περίπτερα προπληρωμένων καρτών προκειμένου να επιδίδεται σε τυχερά παίγνια στο διαδίκτυο.

Ο 51άχρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.