Ν.Αγχίαλος, Μαγνησίας: Επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, για την Αστυνομική επιχείρηση.

Σε επίσημες ανακοινώσεις, θα παραχωρήσει ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, αναφορικά με την Αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, με τη σύλληψη δύο κακοποιών και την αυτοχειρία ενός τρίτου προσώπου, όταν βρέθηκαν περικυκλωμένοι από τους Αστυνομικούς της ΕΚΑΜ.

image
Χριστοδούλου (πάνω) Δραβίλας (κάτω) Τσιρώνης (δεξιά)

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων, βρίσκεται, όπως προέκυψε από την δακτυλοσκοπική ταυτοποίηση, ο αντιεξουσιαστής και επικηρυγμένος εκ των  «ληστών με τα μαύρα» Γ. Τσιρώνης. Ενώ είχε αναφερθεί η σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου από την ομάδα των “ληστών του Διστόμου”, ο οοιος εξακολουθεί να αναζητείται.
Πρόκειται για επικηρυγμένο φυγά, με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης (2009) Μ. Χρυσοχοΐδη, να έχει δημοσιοποίηση επικήρυξη για τους συνεργούς του Γ.Βούτση (για του σημερινού Υπουργού Εσωτερικών Γ.Βούτση), ο οποίος είχε συλληφθεί σε ένοπλη ληστεία έπειτα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών στην Πανεπιστημίου, αντιεξουσιαστές Σ. Σεϊσίδη, τον αδελφό του Μάριο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, με 600.000 ευρώ.
Η ομάδα των “ληστών με τα μαύρα” διέπραξαν -από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006- επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που φτάνει τις 700.000 ευρώ.
Η έφοδος στη μεζονέτα
Οι Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, προχώρησαν σε εφοδο (29/05), σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες είχαν περιέλθει από αλλοδαπή, που προσδιοριζαν την παρουσία των τριών ποινικών ως “ληστές του Διστόμου”, στη μεζονέτα της Χρυσής Ακτής, στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, και ταυτοποιήθηκαν στα στοιχεία των Σ. Χριστοδούλου, Γ.Τσιρώνης, ενώ ο Σ. Δραβίλας (συνεργάτης του Β. Παλαιοκώστα) για να αποφύγει τη σύλληψη, αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα με ριπή kalashnikov που είχε στην κατοχή του.
Ο Σπύρος Δραβίλας, υπήρξε συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην πρώτη απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006, ενώ είναι δραπέτης από τις αρχές Ιουνίου 2013.
Τον Μάρτιο του 2009, ο 34χρονος (σήμερα) «καρφάκιας», είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα – Ριζάι. Είχε πρόσφατα γίνει αναφορά στο ατομο του, καθώς είχαν προκύψει αχνές ενδείξεις για την «υποστήριξη» στη διαφυγή των δραστών της εκτέλεσης του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, ενώ διατηρούσε επαφές με ηγετικά στελέχη της Greek Mafia των φυλακών.
Ο Σπύρος Χριστοδούλου είχε συλληφθεί το 1996 για εκβίαση ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων και στις αρχές του 1999, μαζί με άλλους τρεις ποινικούς (μεταξύ των οποίων και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα), για ληστείες σε σουπερμάρκετ στου Ζωγράφου, σε  χριστουγεννιάτικο μπαζαρ, και σε υποκατάστημα τράπεζας στο Παγκράτι. Τότε είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, για την εκβαση της Αστυνομικής επιχείρησης, από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη (30/05-13.00).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport