Μυτιλήνη: ΤΩΡΑ- Σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι, από λαθρομετανάστες .

Σοβαρά επεισόδια, κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής, όταν λαθρομετανάστες που παρέμεναν στον προβλήτα του λιμανιού, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο επιβατηγό πλοίο για να ταξιδέψουν στον Πειραιά.
Λιμενικοί και Αστυνομικοί οι οποίοι είχαν διαταχθεί ως μέτρα στο λιμάνι του νησιού, κατάφεραν (05/09-20.40) να καταστείλουν την εξέγερση των λαθρομεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί.

Τα επεισόδια είχαν απαρχή την απόπειρα περίπου 2.000 λαθρομεταναστών και προσφυγων, να εισβάλλουν στο πλοίο της γραμμής «TERA JET» το οποίο ήταν δεμένο στον προβλήτα του λιμανιού, για να παραλάβει περίπου 1.700 από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση, και είχαν εκδόσει εισιτήρια.

Ωστόσο στον προβλήτα, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το πλοίο, και οσοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στο νησί, για τους οποιους τις προηγούμενες ημέρες, είχε εκφραστεί η εντονη ανησυχία των τοπικών Αρχών, για την παραμονή τους στο νησί.

Αρχικά οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες ανακόπησαν, στον καταπέλτη του πλοίου απ όπου και απομακρύνθηκαν από δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Οι λαθρομετανάστες συντεταγμένα κινήθηκαν στους δρόμους του νησιού φωνάζοντας “Αθήνα- Αθήνα” ως διαμαρτυρία στην απαγόρευση να ταξιδέψουν προς Πειραιά και κατέληξαν πάλι στο λιμάνι έξω από το πλοίο της γραμμής, στο οποίο επιχειρούσαν να επιβιβαστούν εκ νέου.

Διμοιρία των ΜΑΤ κλίθηκε και απομάκρυνε τους λαθρομετανάστες, ενω ακολούθησαν έντονες συμπλοκές και επεισόδια. Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Σε επιφυλακή παραμένουν οι τοπικές Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport