Μυτιλήνη: Με ανάγλυφη σφραγίδα “DIOR” η κατασχεμένη κοκαΐνη απο τη Δίωξη- Ανησυχία για παπόρι που έφτασε στον προορισμό του

Μεθοδική και ακαριαία η ανταπόκριση της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης σε πληροφορία της “τελευταίας στιγμής” για “γνώριμο” ζευγάρι που είχε επισκεφτεί πριν ένα χρόνο το νησί και επέστρεψε με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στην κατοχή του

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης θα έφτανε στο λιμάνι της Μυτιλήνης και οι μεταφορείς, ζευγάρι με τη γυναίκα χήρα μητέρα ανήλικου αγοριού, με τον άνδρα καλυμμένο με έντονα ευδιάκριτα tattoos και οδηγό ενός “φτιαγμένου” αυτοκινήτου. Η πληροφορία έφτασε στη Δίωξη Ναρκωτικών της Μυτιλήνης, με την περιγραφή να παραπέμπει σε προ έτους “κινητικότητα” στο νησί. Τότε το ζευγάρι με το ανήλικο αγόρι είχαν ταξιδέψει αυθημερόν στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου και είχαν “παρουσία ” σε θρησκευτικό χώρο, όπως ανέφεραν καλά γνωρίζοντες, με την ενημέρωση να φτάνει και στην Υπηρεσία.

Το δρομολόγιο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Πέμπτη (16/09) είχε μεταξύ των επιβαινόντων το ζευγάρι με το ανήλικο αγόρι. Ως “δόλωμα” ο 48χρονος άνδρας αποβιβάστηκε και κλιμάκιο του Λιμενικού προχώρησε σε δειγματολειπτικό έλεγχο, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκε μικροποσότητα 3g κοκαΐνης.

Οι Αστυνομικοί της Δίωξης Μυτιλήνης ωστόσο αναζητούσαν τη 43χρονη γυναίκα. Όπως διακριβώθηκε μετά την εξακρίβωση στοιχείων της, η ίδια είναι χήρα με αποφάσεις σε βάρος της, χωρίς ωστόσο ποινικό μητρώο.  Ωστόσο όπως προέκυψε ο αποθανών σύζυγός της, και πατέρας του ανήλικου γιου τους, ηλικίας 11ετων, διατηρούσε βαρύ ποινικό μητρώο για πληθώρα ποινικών αδικημάτων.

Από αξιοποίηση υλικού και πληροφοριών,  οι αστυνομικοί εντόπισαν την γυναίκα, η οποία είχε αντιληφθεί τη σύλληψη του συντρόφου της στο λιμάνι,  και άμεσα απέκρυψε την ποσότητα 4, 5κιλων κοκαΐνης σε τουαλέτα επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου την παρέλαβαν οι αστυνομικοί. Η κοκαΐνη η οποία κατασχέθηκε είναι υψηλής καθαρότητας και με πρόσμιξη θα έφτανε τα 8.5κιλά με την αξία της να ανέρχεται στο μισό εκατομμυρίο ευρώ.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και η Δίωξη έθεσε την ποσότητα υπό επιτήρηση ώστε να προκύψει ο παραλήπτης της μεγάλης για το νησί. Ωστόσο ενδεχομένως το “δίκτυο ” να είχε ενημερωθεί για την “κινητικότητα ” στο λιμάνι και την πόλη, με την ποσότητα από παραμένει “σε εκκρεμότητα παράδοσης”.

Η γυναίκα συνελήφθη, ο γιος της τέθηκε υπό προστατευτική φύλαξη, και η ίδια ομολόγησε την εμπλοκή της στη μεταφορά της κοκαΐνης στο νησί. Κατά την αναζήτηση του συντρόφου της ωστόσο, μετά τον έλεγχο της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, για κατοχή μικροποσότητας, μόλις αφέθηκε ελευθερος και αναχώρησε την ίδια ημέρα από το νησί για Πειραιά. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα,  ενώ σε αναζήτηση στην οικία του δεν έχει εντοπισθεί.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr αναφέρουν την εκτίμηση των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών, ότι έχει φτάσει στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική, μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης με τους dealers να προωθούν στην “αγορά” μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας.

Σε αυτή την εκτίμηση έχουν καταλήξει οι Αστυνομικοί καθώς οι προσφορά κατασχεμένες μεγάλες ποσότητες – στην κατοχή της παίκτριας Reality Έλενας Πολυχρονοπούλου και του συντρόφου της Δημήτρη Ρεγγενίδη οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι- φέρουν κοινή την ανάγλυφη σφραγίδα “Dior” με τούς εμπόρους να έχουν καταφέρει να πάρουν τα ναρκωτικά και επιχειρούν να την προωθήσουν στην αγορά.