Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστες κινούνται συντεταγμένα απο τη Μόρια στην πόλη

Πορεία πραγματοποιούν περίπου χίλιοι λαθρομετανάστες προς την πόλη της Μυτιλήνης ενω αστυνομικές δυνάμεις έχουν ανακηρυχθεί στον Καρά Τεπέ

(02/03-21.15) Η έντονη παρουσία της Αστυνομίας με ανάπτυξη φραγμού λειτούργησε αποτρεπτικά και οι περίπου 1000λαθρομετανάστες επιστρέφουν και παλι στο ΚΥΤ της Μόριας.

Αιφνιδιαστικά περίπου 1000 λαθρομετανάστες από Αφγανιστάν βγήκαν από το ΚΥΤ (02/03-20.30) και σε πορεία κινούνται προς την πόλη της Μυτιλήνης. Με συνθήματα για άμεσα μετακίνηση τους στην ενδοχώρα, φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») μεταφέρουν μπαγκάζια με την εικόνα να παραπέμπει ως ένδειξη προθέσεις να εγκαταλείψουν το ΚΥΤ της Μόριας. Δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποια ψευδής αναγγελία (οπω ς έγινε το πρωί) ή μήνυμα στα κινητά του προκάλεσε αυτή την αντίδραση ωστόσο τα fake new- επικαλούμενα τις νέες αυξανόμενες ροές που καταφτάνουν με πρόθεση να περάσουν στην Ευρώπη- και η προπαγάνδα της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες προκαλεί εντάσεις και εξεγέρσεις μεταξύ των λαθρομεταναστών.

Στο ύψος του Καρά Τεπέ λίγο αστυνομικές δυνάμεις έχουν αανακηρυχθεί σε φραγμό ώστε να ανακόψουν την πορεία  τους προς την πόλη.

Παράλληλη κινητοποίηση και από ντόπιους νεαρούς κατοίκους του νησιού  με ελληνικές σημαίες με πρόθεση να ανακόψει την πορεία των λαθρομεταναστών προς την πολη.