Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστες εξεγέρθηκαν, απέδρασαν και κλείδωσαν Λιμενικούς στο Καρά Τεπέ.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου περίπου 500 μετανάστες εξεγέρθηκαν κλείδωσαν σε κοντεινερ Λιμενικούς και απέδρασαν από τον καταυλισμό Καρά Τεπέ του Δήμου Λέσβου.
Δύο ομάδες λαθρομεταναστών, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η αφορμή, μεταξύ έντονων διαπληκτισμών, συνεπλάκησαν με αιματηρή κατάληξη. Περίπου 10 λαθρομετανάστες τραυματίσθηκαν- μεταξύ των οποίων και μία έγκυος- ενώ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.
Προσωπικό του Λιμενικού Σώματος κλήθηκε και μετέβη στο σημείο ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα. Οι Λιμενικοί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους εξεγερμένους λαθρομετανάστες οι οποίοι τους περικύκλωσαν και τους εγκλώβισαν σε κοντέινερ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν από τον καταυλισμό με συνθήματα προς το λιμάνι, έχοντας υψώσει πλακάτ.

Η κατάσταση στο νησί είναι έκρυθμη, ενώ οι τοπικές Αρχές παρά τις προσπάθειες να επιλύσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει, ενόψει της και της τουριστικής περιόδου, βρίσκονται αντιμέτωπες με την αδιαφορία της πολιτείας,και την οργισμένη αντίδραση -αν και από την πρώτη στιγμή θέλησαν να βοηθήσουν- των ντόπιων κατοίκων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport