Μυτιλήνη: Η δίκη των 5 για τα επισόδια κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, οι πέντε κατηγορούμενοι για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου για το βόρειο Αιγαίο.

Είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και είχαν παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, και ζήτησαν αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν, οι πέντε συλληφθεντες για τα επεισόδια. Ωστοσο δυο ημέρες αργοτερα, και κατά την εξελιξη της διαδικασίας, ένας από τους κατηγορουμένους απουσίαζε επικαλούμενος ασθένεια και η δίκη αναβλήθηκε για σημερα (04/04)

Οι  κατηγοριες που βαρυνονται οι πεντε αφορουν

– την απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι του ενός υπό την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης της σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους κατά συρροή.

– τη διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος κατά συναυτουργία.

– τη διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία.

Οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν (2018)  σε ομάδα περίπου 80 ατομων- μετά το τέλος κινητοποίησης- που επιχειρησαν να προσεγγισουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αστυνομικες δυναμεις των ΜαΤ πιυ ειχαν μεταβει στο νησι, ειχαν αναπτυχθει σε φραγμο με τις κλούβες σταθμευμενες εν οδω σε σχηματισο για να αποτρεψουν την κινηση τους. Οι διαδηλωτες απερριψαν κροτίδες και πέτρες ενω προέβηκαν σε βανδαλισμούς, με τους Αστυνομικους να κανουν χρηση χημικων σε απωθηση τους, και εκελιχθηκαν μικρης εκτασης επισοδια με καταδίωξη και κυνηγητό. Με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, η ομάδα ατόμων επέστρεψε στην πλατεία Σαπφούς και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άκρη της προκυμαίας. Εκεί, όπως είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στα τοπικά του γραφεία.