Μυτιλήνη: Δασική πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καρά Τεπέ

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά από τα βόρεια, στα όρια του πεδίου βολής.
Μεγάλη φωτιά κατακαίει από τις 16.30 το απόγευμα (01/06) την περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά από τα βόρεια, στα όρια του πεδίου βολής. Και από τα νότια στα όρια της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων του Δήμου Λέσβου. Ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, περί τις 17.30 το απόγευμα η φωτιά είχε πλησιάσει απειλητικά σε σούπερ μάρκετ μεγάλης ξένης αλυσίδας.
Αυτή τη στιγμή (ώρα 19.00 το απόγευμα) δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα προσπαθούν με ρίψεις νερού να ελέγξουν τη φωτιά προτού σκοτεινιάσει. Γ φωτιά καίει αγριόχορτα, καλαμιές και ελαιώνες.
Ο βορειοανατιλικός άνεμος μεταφέρει μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της καπνό και κάρβουνα από τα φύλλα των καλαμιών που καίγονται.

_____________

* Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ ΜΠΕ