Μύκονος: Συνελήφθη ο Δήμαρχος για κατεδάφιση παράνομης κατασκευής σε παραλία

Ο Δήμαρχος Μυκόνου συνελήφθη με αυτοφώρο νε μήνυση του ξενοδόχου για κατεδάφιση κατασκευής σε παραλία του νησιού ως παράνομη κατασκευή

Στην παραλία Καλό Λιβάδι, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επιχείρησε να επέμβει για τις ανάγκες της επιχείρησής του κλείνοντας ένα κομμάτι τις παραλίας. Οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα, και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη διεύθυνση τεχνικής υπηρεσίας Μυκόνου, και η αστυνομία κλήθηκε να διακόψει τη συνέχιση του έργου.

Τα ξημερώματα (17/08) ο δήμαρχος του νησιού και συνεργάτες του, με μπουλντόζας καθάρισαν το χώρο από τα μπετά. Ωστόσο μήνυση υπέβαλε ο επιχειρηματίας ο οποίος διατηρεί ξενοδοχείο στο χώρο, και η αστυνομία συνέλαβε τον Κωνσταντίνο Κουκά και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο.

Η σύλληψη του δημάρχου προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις με το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας να τάσσεται στο πλευρό του.

Πρόκειται για εκμίσθωση (24/07) ιδιώτη από την ΕΤΑΔ, σε ακίνητο το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν ως δημόσιο πάρκινγκ από τους κατοίκους της Μυκόνου στο Καλό Λιβάδι. Ο επιχειρηματίας προχώρησε σε κινήσεις οι οποίες από το δημοτικό Συμβούλιο κρίθηκαν παράνομες, και σύμφωνα με απόφαση η αρμόδια πολεοδομία οφείλει να επιβάλλει στον επιχειρηματία την κατεδάφιση και αν δεν συμμορφώνονταν εντοςνπεντε ημερών, τότε θα αναλάμβανε ο Δήμος. Παράλληλα η δημοτική αρχή έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα και αναμένει την απάντηση για το εαν είναι νόμιμη η μίσθωση. Ενω έχει υποβάλλει μήνυση στον επιχειρηματία για παράνομες εργασίες, εξώδικη δήλωση στην ΕΤΑΔ και καταγγελία και στην Πολεοδομία.

Το βράδυ της Δευτέρας (16/08), μηχανήματα του Δήμου κατεδαφίσαν τις κατασκευές. Ο επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συνελήφθη ο Δημαρχος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.