Μύκονος: “Περιοδεύων” από το “Εκβιαστών” με προσαγωγές στα Ματογιάννια για “προστάτες” στα μαγαζιά

Με προσαγωγές μπροστά σε τουρίστες οι οποίοι κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την “αιφνιδιαστική” επιχείρηση της Ασφάλειας, μετά τον ξυλοδαρμό ξενοδόχου μόνιμης διαμονής στο νησί και τις καταγγελίες που ακολούθησαν, για να αποδείξουν .. έργο της αστυνομίας με πολιτική υπόδειξη

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (25/06) με πολιτική περιβολή αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, το Διοικητή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου Θανάση Παπάζογλου, πραγματοποίησαν έφοδο σε γνωστά μαγαζιά στα Ματογιάννια της Μυκόνου. Κατά την έφοδό τους οι αστυνομικοί σε 19 καταστήματα, προχώρησαν σε ελέγχους τριάντα ατόμων, ενώ οχτώ μετατράπηκαν σε προσαγωγές – εκ των οποίων ένας Γεωργιανός- υπαλλήλων υποδοχής με έντονη σωματοδομή που είχαν απασχόληση στα νυχτερινά μαγαζιά. Στο πλαίσιο των ερευνών,  ο Γεωργιανός συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς εντοπίστηκε εξωτερικά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να κατέχει σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο μαχαίρι.

Αστυνομική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποδίδει την επιχείρηση και τις προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις ατόμων που απασχολούνται παράνομα στην προστασία καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, ωστόσο μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και νόμιμα εργαζόμενοι .

Ωστόσο το κλιμάκιο συνέλαβε μεταξυ αλλων και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Ασφαλείας των ΔΟΥ Κυκλάδων – εα στρατιωτικό- καθως κι έναν υπάλληλο της Υπηρεσίας Μυκόνου που ενεργούσαν ελέγχους για φοροδιαφυγή στις τοπικές επιχειρήσεις.

Για το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η επιχείρηση των Υπηρεσιών Ασφάλειας στο “νησί των ανέμων” ήταν μια επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση.

Αφορμή της αστυνομικής αιφνιδιαστικής επιχείρησηης της Ασφάλειας, τον ξυλοδαρμό το μεσημέρι της Παρασκευής (10/06) του ξενοδόχου Θοδωρή Κουσαθανά (Μάγκας) εν κινήσει με το όχημά του σε εμπροθετο τροχαίο που προκάλεσεαν οι δράστες για να τον αναγκάσουν να ακινητοποιήσει το όχημά του, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με λοστό.  Πάρα τις έρευνες, και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.