Μύκονος: Ο “κοκορας” και άνεργος φιλος του, κάτοικοι του νησιού, δράστες διαρρήξεων καταστημάτων

Εντόπιζαν “αδυναμίες ” στα μέτρα ασφαλείας κλειστών επιχειρήσεων και έσπαγαν με πέτρα τις τζαμαρίες αφαιρώντας κλοπιμαία

Συνελήφθησαν απο Αστυνομικους της Μυκόνου δύο φίλοι, ντόπιους και μόνιμους κατοίκους του νησιού οποίοι μέσα σε ένα τριήμερο είχαν “ρημάξει” καταστήματα του νησιού . Πρόκειται για τον 40χρονος άντρας με το ψευδώνυμο «κόκορας» και τον 30χρονο συνεργός του.

Οι δύο άνδρες επέλεγαν το κατάστημα εντόπιζαν τυχόν έλλειψη συναγερμού ή καμερών ασφαλείας και το ίδιο βράδυ με διάρρηξη, έσπαγαν με πέτρα τις τζαμαρίες αφαιρώντας κλοπιμαία. Ο ένας παρέμενε στο όχημα διαφυγής που χρησιμοποιούσαν, ώστε να ενημερώσει το συνεργό του ο οποιος αφορούσε αντικείμενα και χρήματα από τις ταμειακές.

Όπως έχει καταγγελθεί. από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου είχαν διαρρήξει οκτώ καταστήματα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις απώλειας των ιδιοκτητών καταστημάτων το ποσο που απέσπασαν ανέρχεται σε €4.000.

Από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα του νησιού σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησαν στη διαλεύκανση τις υποθέσεις διαρρήξεων συλλαμβάνοντας τους δύο δράστες. Με τη δικογραφία σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Σύρου.