Μύκονος: Ιταλοί “σήκωσαν” σακο επιχειρηματία σε διακοπές και βρέθηκαν με χειροπέδες

Εμφανίστηκαν ως πελάτες σε κοσμικό παραλιακό μαγαζί της Μυκόνου και “άδειασαν” από τσάντες με χρήματα και τιμαλφή τους κατόχους τους

Στο κοσμικό παραλιακό Beach Bar της Μυκόνου “Tropicana”, δύο Ιταλοί κλέψανε σάκο κρεοπώλη. Όπως κατήγγειλε στην ΥΑ Μυκόνου ο ίδιος, «μέσα υπήρχαν σημαντικά προσωπικά του αντικείμενα και σημαντικό χρηματικό ποσό».

Όπως ανέφερε στη μήνυση που υπέβαλε ο κρεοπώλης το μεσημέρι (16/07-12.00) βρέθηκε στο Tropicana και οταν το μεσημέρι πήγε να γευματίσει στο εστιατόριο, μέσα στον οποίο ειχε €8.000 και το διαβατήριο του, οι δύο Ιταλοί κλέψανε το σάκο του. Άμεσα κινήθηκαν στο χωρο στάθμευσης της επιχείρησης, όπου είχαν σταθμεύσει το μηχανάκι τους, αποχώρησαν. Απο τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας διέκριναν στο βιντεοληπτικό υλικό των καμερών τους δύο κλέφτες με την τσάντα του κρεοπώλη. Οι αστυνομικοί εντοπισαν το χώρο διαμονής τους και προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Άμεσα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και η εταιρία της ασφάλειας του καταστήματος, συνεργάστηκαν με την Υ.Α Μυκόνου και προχώρησαν σε σύλληψη των δραστών κι επιστρέψανε τα πράγματα στον επιχειρηματία.

Δύο Ιταλοί είχαν δραστηριοποιηθεί στο νησί της Μυκόνου και είχαν αποσπάσει από ανυποψίαστους τουρίστες χρηματικά ποσά, διαβατήρια, πολύτιμα αντικείμενα και επώνυμα αξεσουάρ. Με την ποινική δικογραφία σε βάρος τους οι δύο Ιταλοί παραπέμφθηκαν στο Εισαγγελέα Σύρου.