Μύκονος: Ανήλικος εκβίαζε τον πατέρα έφηβης με γυμνές της φωτογραφίες που του ειχε αποστείλει η ίδια

Με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή

Συνελήφθη στο σπίτι του, στη Μύκονο από αστυνομικούς της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης 17χρονος μαθητής επικοινωνούσε διαδικτυακά με 12χρονη και την έπεισε να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο. Στη συνέχεια, φέρεται να απέστειλε το επίμαχο υλικό στον πατέρα της ανήλικης και του ζητούσε χρήματα, προκειμένου, να μην το διαμοιράσει στο διαδίκτυο. Η μητέρα της ανήλικης προχώρησε σε καταγγελία για τον εκβιασμό από τον 17χρονο στην Αστυνομία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τον ανήλικο και προσδιόρισε τον τόπο κατοικίας του, στη Μύκονο. Σε έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο ενώ εντοπίστηκε πλήθος αρχείων, βίντεο και φωτογραφίες, όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονταν και η 12χρονη.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, στη Σύρο, με κατηγορούμενο 20χρονο. Σε έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ενώ, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του νεαρού στην υπόθεση, ωστόσο δε συνελήφθη καθώς δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις αυτόφωρης διαδικασίας. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του 20χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.