Μοσχάτο: Ηγετικό στέλεχος της «Vor V Zakone» ο Γεωργιανός που εκτέλεσαν έξω από το σπίτι του

Το παρελθόν και τις επαφές του 41χρονου Γεωργιανού, ο οποίος έπεσε νεκρός σε φονική ενέδρα έξω από το σπίτι στο οποίο διέμενε στο Μοσχάτο, αναζητούν οι Αρχές, ενώ τα ρωσικά και τα γεωργιανά ΜΜΕ αποδίδουν την εμπλοκή του στη μαφία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δολοφονημένος Γεωργιανός ήταν ηγετικό στέλεχος της μαφίας Vor V Zakone και φέρεται ότι διηύθυνε εγκληματική ομάδα με έδρα την πόλη Κουτάισι, όμως είχε περιέλθει σε αντιπαράθεση με μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο 41χρονος από τη Γεωργία -σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στην κατοχή του- δεν εργαζόταν και δήλωνε εισοδηματίας. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, αναμένουν τα αποτελέσματα από τη δακτυλοσκοπική ταυτοποίηση. Τα ρωσικά και τα γεωργιανά μέσα ενημέρωσης τον αναφέρουν με το όνομα «Σότικο» και αποδίδουν τα κίνητρα της εκτέλεσής του σε διαφορές με οικονομικά κίνητρα στα εσωτερικά της ρωσογεωργιανής μαφιόζικης οργάνωσης Vor V Zakone, παρακλάδια της οποίας έχει εξαρθρώσει τα τελευταία χρόνια και η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για κακοποιούς με συγγενικούς δεσμούς, οι οποίοι διαπράττουν διαρρήξεις με διακριτούς ρόλους καθένας, χωρίς να αφήνουν ίχνη.

Αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του «Σότικο», λίγο μετά τις 10 τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ήταν η σύντροφός του και η πεντάχρονη κόρη της. Οπως ανέφερε η γυναίκα, επέστρεφαν από την επίσκεψη στο σπίτι φίλης της, όταν τους πλησίασε ένας άνδρας και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 41χρονο τέσσερις φορές. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι το θύμα έφερε τραύματα από τις σφαίρες στο κεφάλι, ενώ αναμένεται η βαλλιστική εξέταση που ερευνά αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες της γεωργιανής μαφίας.

Οπως κατέθεσε στους αστυνομικούς η σύντροφος του 41χρονου, είχε δεσμό με τον «Σότικο», που ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και πρόσθεσε ότι ο δολοφονημένος Γεωργιανός δήλωνε εισοδηματίας. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εξετάζουν τα οικονομικά του ζευγαριού και τους λογαριασμούς του θύματος, καθώς φέρεται ότι είχε οικονομική δραστηριότητα χωρίς να εργάζεται. Οι άνδρες της Ασφάλειας προσπαθούν να αποσαφηνίσουν αν η δολοφονία είχε προσωπικά κίνητρα ή διαφορές που προέρχονται από δραστηριότητές του, τις οποίες η σύντροφός του αγνοούσε.