ΜΟΣΧΑΤΟ: Γουρουνοκεφαλή με απόδειξη, σε παράνομο τζαμί.

Γουρουνοκεφαλη με αποδειξη αγοράς από χασάπικο του Πειραιά εντόπισε πλήρωμα της Άμεσης Δράσης έξω από παράνομο τζαμί, στο Μοσχάτο.

Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι απέρριψαν (17/10) γουρουνοκεφαλή σε παράνομο τζαμι το οποίο λειτουργεί σε οίκημα στο Μοσχάτο, όπου στεγάζεται το Αραβοελληνικό Κέντρο της Αθήνας.
Με μπλε μπογιά στην είσοδο και κόκκινο σπρέϊ σχημάτισαν σταυρό στην πόρτα, ενω ανεγραψαν φράσεις στο πεζοδρομιο κατά του Ισλάμ.
image

Πλήρωμα περιπολικού, εντόπισε μέσα στη σακούλα απόδειξη αγοράς από κρεοπωλείο του Πειραιά, με ημερομηνία αγοράς την περασμένη Τρίτη (14/10). 
Σύμφωνα με την καταγγελία των μουσουλμάνων, άγνωστοι επέλεξαν την γουρουνοκεφαλή, βεβαιώνοντας το χώρο- σύμφωνα με τη Σαρία, το θρησκευτικό Νόμο των Μουσουλμάνων, απαγορεύει το χοιρινό, μεταξύ άλλων-.
Ενεργειται προανάκριση ενώ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών,

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια που σημειώθηκε έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου, σήμερα στο Μοσχάτο.Η προκλητική αυτή πράξη, που προφανώς στοχεύει στην διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες του ξενοφοβικού αυτού περιστατικού που αποσκοπεί στην υπονόμευση του κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης, που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των πιστών όλων των θρησκειών και δογμάτων, θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών. Η θρασεία αυτή επίθεση δεν θα καταφέρει να πλήξει τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport