Μόρια Λέσβου: Αφγανή λαθρομετανάστης αποπειράθηκε να αποσπάσει όπλο Αστυνόμου και τη μάσκα Αστυνομικού διμοιρίας

Ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια που προκάλεσαν λαθρομετανάστες το φωτογραφικό στιγμιότυπο αδιάψευστος μάρτυρας

Οι Αστυνομικοί έχουν 40προχωρήσει σε συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη από το πρωί (03/02) στη Μόρια της Λέσβου. Μεταξύ των λαθρομεταναστών και γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν στα επεισόδια κι επιτίθενται κατά των Αστυνομικών της διμοιρίας.

 

Σε βιντεοληπτικό στιγμιότυπο διακρίνεται  διμοιρία να ενεργεί σε απώθηση των ταραξιών -διαβιούντες στο ΚΥΤ Μοριας Λεσβου, ενώ στο χώρο βρίσκεται επικεφαλής Αστυνομικός Διευθυντής ο οποίος δέχεται επίθεση από τρεις Αφγανές, οι οποίες έχουν μαζί τους και ένα νήπιο. Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ζητάει από διμοιρία της ΔΑΕ Θεσσαλονίκης, να μετακινηθεί στο σημείο του και να προχωρήσει σε συλλήψεις ενώ κλήθηκε και περιπολικό για να τις παραλάβει. Η Αφγανή, όπως αναφέρεται στο NantiaReport.gr από μέλος της διμοιρίας, είχε αφήσει το ανήλικο να περπατήσει προς ομοεθνή της- ενδεχομένως τον πατέρα του- και επιτέθηκε στους αστυνομικούς της διμοιρίας, ενώ προσπαθεί να σκάσει την μάσκα αστυνομικού. Στην αστυνομική διάταξη και ο Αστυνόμος Β΄της διμοιρίας, ο οποίος αντιλήφθηκε την κίνηση της Αφγανής με το χέρι της, να του αποσπάσει το όπλο, το οποίο είχε ασφαλισμένο με κλιπ στη θήκη της εξάρτησής του. Με το δεξί χέρι του, απώθησε την Αφγανή, απομακρύνοντάς την. Για «ανθρωπιστικούς λόγους» αποφασίστηκε να μην γίνουν συλλήψεις των γυναικών από το Αφγανιστάν.

Αν και το στιγμιότυπο έχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ σε διερεύνηση του περιστατικού και αποδώσω ευθύνης στην Αφγανή που αποπειράθηκε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο και τον εξοπλισμό των Αστυνομικών από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.