Μόρια, Λέσβος: Επίσκεψη κλιμακίου υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στη Λέσβο και τη Δομή της Μόριας, βρέθηκε κλιμάκιο υπό τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να ενημερωθεί για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι (13/07) που αναχώρησε το κλιμάκιο επιθεώρησε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ. Ακολούθησε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι αρμόδιοι φορείς για την διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Στη δομή της Μόριας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνομίλησε με διαβιούντες λαθρομετανάστες  και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ώστε να έχει προσωπική εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης,  να ενημερωθεί για τη διαδικασία ελέγχου των νεοεισερχομένων στη χώρα. Κατά την παρουσία του στο χώρο, ηταν σε εξέλιξη η καταγραφή 40 Αφγανών, που μόλις είχαν αφιχθεί στο ΚΥΤ .

Στο ανοιχτό Κέντρο του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής, στο οποίο διαβικούν -σήμερα -περίπου 1.200 αιτούντες άσυλο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι είναι “…εντυπωσιασμένος από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές – οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί”…