Μοίρες, Ηρακλείου: Οδηγός ΤΑΧΙ δέχθηκε επίθεση και αποπειράθηκαν να τον στραγγαλίσουν οι δύο Ρουμανοι που επιβίβασε

Μιά γυναίκα τυχαία διερχόμενη στάθηκε η σωτηρία για τον επαγγελματία οδηγό ΤΑΧΙ όταν οι δύο αλλοδαποί που επιβίβασε ως πελάτης του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αυτοκινητιστή με καταγωγή από τη Ρουμανία, του τηλεφώνησαν από το Πετροκεφαλι και του ζήτησαν να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει  για ένα ποτό σε γνωστό στέκι τους, στις Μοίρες (23/10-23.00).
Ωστόσο το μαγαζι ήταν κλειστό  και ο οδηγός τους επέστρεψε και πάλι πίσω στο Πετροκεφαλι. Στη διαδρομή οι δύο Ρουμανοι ρώτησαν τον αυτοκινητιστή πόσο στοιχίζει η κούρσα και τους απάντησε το ποσό των €15 .
Σύμφωνα με όσα ο αυτοκινητιστής καταθέτει,  οι δύο επιβαίνοντες του ζήτησαν €5 και θα του .. χρωστούν €20 . Ο οδηγός αντέδρασε και ξέσπασε επεισόδιο με τους αλλοδαπούς από το κάθισμα πίσω από τον οδηγό με τη ζωνη του καθίσματος του, να επιχειρεί να τον στραγγαλίσει ενώ ο συνεργός του ζητούσε επίμονα τα λεφτά ενώ κράδαινε σκεπαρνι που κρατούσε μαζί του.
Ο ταξιτζής προσπάθησε να αμυνθεί ενώ κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Οι δυο άντρες έβγαλα απο τη θέση τοθ οδηγού τον αυτοκινητιστή και επιχείρησαν να το βάλουν σε κίνηση. Ήταν η στιγμή που απο το σημείο, περνούσες  η γυναίκα με το μηχανάκι της ενώ  επέστρεφε από τα Μάταλα όπου δούλευε. Αμεσως κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε όταν είδε στο έδαφος τον αυτοκινητιστή και γύρισε στο χωριό για να ζητήσει βοήθεια ενω ειδοποίησε την Αστυνομία. Πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο προχωρούν στη σύλληψη ενός από τους  δράστης της επίθεσης σε βάρος του επαγγελματία οδηγού ενω ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.
Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.