ΜΟΕ: Να κριθεί ένοχος – όπως και πρωτοδίκως – ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος πρότεινε ο Εισαγγελέας

Να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της συζύγου του, τη θανάτωση του σκυλιού της οικογένειας και σειρά Πλημμελημάτων πράξεων, πρότεινε ο Εισαγγελέα της Έδρας

Την ενοχή του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου όπως και πρωτοδίκως ζήτησε ο Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της συζύγου του, τη θανάτωση του οικόσιτου σκυλιού της οικογένειας και σειρά Πλημμελημάτων πράξεων.

Ο Δικαστικός Λειτουργός στην αγόρευση του, αναφέρθηκε στη χειριστική και ναρκισσιστική συμπεριφορά του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας την απόφασή του, να παραιτηθεί από την έφεση εν μέσω της ακροαματικής διαδικασίας.

“Είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού”

Όπως ανέφερε στην αγόρευση του

«Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού, ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα, είχε επιδίωξη να σκοτώσει» ανέφερε ο Εισαγγελικός Λειτουργός στην αγόρευσή του. Ο ίδιος, περιέγραψε την Caroline Croush, ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο, «Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Caroline;» διερωτήθηκε ο Eισαγγελέας της Έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

«Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει €2.000 από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Caroline γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου.» επεσήμανε στα όσα έχουν διατυπωθεί κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Εισαγγελέας, για τη συμπεριφορά του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, κατά τη δολοφονίας της 19χρονης συζύγου του, μέχρι και τη σύλληψή του.

Ο σκοπός της παραίτησης του κατηγορούμενου από την έφεση

«Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» σημείωσε ο Εισαγγελέας ,επιμένοντας ιδιαίτερα στη χρονική στιγμή κατά την οποία ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος επέλεξε να υποβάλει το αίτημά του.

«Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι τον κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι» επεσήμανε ο Εισαγγελέας, σχετικά με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως τέλεσε την πράξη σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν αντέχει σε αξιολόγηση και πιθανολόγησε ότι «η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε για να παρακολουθεί τη σύζυγο του».