ΜΟΕ Κρήτης: Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται το διπλο φονικο στ’ Ανώγεια, με θύματα τον μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη

Συο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, εκδικάζεται το διπλού φονικού στ’ Ανώγεια, με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη

Στο εδώλιο παρακάθεται εκ νέου ο γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου Μανώλης Καλομοίρης ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου κτηνοτρόφου, Γιώργου Ξυλούρη, από τα πυρά του οποίου κατέληξε νεκρός ο Λευτέρης Καλομοίρης.

Με αυστηρα μέτρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων από νωρίς το πρωί (30/06) καθως συγγενείς του θύματος και του κατηγορούμενου παραβρίσκονται στην ακροαματική διαδικασία.

Το διπλό φονικό στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς (02/05 2020) με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές προκάλεσε καυγά ανάμεσα στο Μανώλη Καλομοίρη και το Γιώργη Ξυλούρη. Όταν ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε στη μέση για να αποτρέψει το φονικό δέχθηκε πυρά από τον κτηνοτρόφο και στη θέα του αιμόφυρτου πατέρα του ο Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε και σκότωσε το συγχωριανο του.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο Μανώλης Καλομοίρης, είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό.

Ωστοσο στη απολογία του ο 31χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι θόλωσε το μυαλό του στη θέα του νεκρού πατέρα του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς ωστόσο να θυμάται πόσες φορές πάτησε την σκανδάλη.

«Ειπώθηκαν ψέματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»…Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας, αναφέρομαι σε εκείνους που είτε έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου, είτε σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά».