ΜΟΕ Ανατολικής Κρήτης: Ενοχή των τριών για τη δολοφονία του συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκh, πρότεινε η Eισαγγελέας

Η Eισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι κατά την κρίση της πρόκειται για ξεκάθαρη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα

Την ενοχή των τριών κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, στη δολοφονία του 51χρονου συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη, στο Αντισκάρι,  πρότεινε (14/12) η Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης . Πρωτοδίκως οι τρεις κατηγορούμενοι- δύο αδέλφια 38 και 29 ετών από το Αντισκάρι και 30χρονος κτηνοτρόφος από την Γέργερη, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια .

Όπως επίσης ανέφερε κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας Έδρας, και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συμμετοχή και χτύπησαν τον συνταξιούχο ναυτικό, με το θάνατό του να έχει επέλθει από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και όπως πρόσθεσε εμφατικά, «ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν υπήρχαν αυτές οι κακώσεις και ότι πέθανε λόγω της σοβαρής καρδιοπάθειας από την οποία έπασχε, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς τί πυροδότησε τη στρεσογόνα κατάσταση που τον οδήγησε στο θάνατο, που δεν ήταν άλλη από την επίθεση που δέχτηκε».

Η Εισαγγελέας, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι αν είχαν δόλο οι τρεις να σκοτώσουν τον συνταξιούχο ναυτικό Κώστα Προβιδάκη. Άμεσο δόλο δεν είχαν, πρόσθεσε, όμως κατά την κρίση της αποδέχτηκαν ότι τα χτυπήματα που του κατάφεραν θα μπορούσαν να είναι μοιραία και να επιφέρουν το θάνατό του. Ενώ έδωσε σημασία στη διάρκεια της αγόρευσής της στο σημείο που επέλεξαν οι δράστες να καταφέρουν τα χτυπήματα στον 51άχρονο από το Αντισκάρι . Είναι κανόνας, ανέφερε, ότι αν δεν θέλεις να σκοτώσεις κάποιον δεν τον χτυπάς στο κεφάλι. Σε αυτή την περίπτωση το θύμα δεχόταν επί 15 λεπτά χτυπήματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, ωστόσο λόγω απουσίας ενός εξ αυτών (από την πλευρά της υπεράσπισης) η διαδικασία θα συνεχιστεί και σε επόμενη συνεδρίαση.

_________________________________________

* cretalive.gr