ΜΟΔ ΘΣΝ: Διακοπή της δίκης των Σωφρονιστικών, από τις φυλακές Νιγηρίτας Σερρών

Κωλύματα επικαλέστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη με προσδιορισμό σε νέα ημερομηνία.

image

Νέα δικασιμος για τις 4 Ιανουαρίου του 2016 έλαβε από την Έδρα, η εκδίκαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων από τις φυλακές Νιγρίτας, οι οποιοι κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού Ίλια Καρρελι, τον Μάρτιο του 2014.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε (16/12) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αναγνώσθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων και των μαρτύρων και ακολούθως υποβλήθηκαν αιτήματα αναβολής λόγω κωλύματος που επικαλέστηκαν εκ μέρους των δικηγόρων.
Η Έδρα έκανε δεκτά τα αιτήματα, αποφασίζοντας τη διακοπή της διαδικασία (04/01 2016).
Στο εδώλιο για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη ο οποίος είχε δολοφονήσει (25/03 2014) Σωφρονιστικό Υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας, όπου ήταν κρατούμενος, θα καθίσουν 13 δεσμοφύλακες, στους οποίους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία. Έξι από τους κατηγορούμενους είχαν κριθεί μετά τις απολογίες τους προσωρινά κρατούμενοι και αποφυλακίστηκαν υφ όρων,  με έφεση την οποία υπέβαλαν, ενώ επτά Σωφρονιστικοί είχαν αφεθεί ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.
Με το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμφθηκε να δικαστεί κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.
Οι κατηγορούμενοι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, παρέστησαν αυτοπροσώπως (16/12) στη δικαστική αίθουσα, ενώ ένας παραστάθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του ενώ, για την.υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν 65 μαρτυρες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport