ΜΟΔ.Λάρισας: Ισόβια στον οδηγό αυτοκινήτου, για θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα 30άχρονο|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Ενταση στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λάρισας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια στον οδηγό του αυτοκινήτου ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, και αποδίδει σε τροχαίο δυστύχημα την παρασυρση του 29άχρονου.

wpid-img_20141218_132346.jpgΣε κλίμα έντασης, μεγάλης συγκίνησης και λεκτικών διαπληκτισμών ολοκληρώθηκε (16/02) την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λάρισας, η δίκη θανάσιμου τραυματισμού 29άχρονου απο 30άχρονο δράστη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3 με τους τακτικούς δικαστές να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του) και χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. με την απόφαση να του επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Την 1η Μαΐου του 2015 στον Βόλο ο 29άχρονος πατέρας 3 ανήλικων παιδιών, είχε διαπληκτιστεί με τον 17άχρονο σε καφέ – μπαρ της πόλης, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές.
Ο ανήλικος- έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα ανηλίκων- περίμενε μαζί με 30άχρονο το θυμα μεσα σείναι αυτοκίνητο. Μόλις ο 29άχρονος βγήκε από το κατάστημα στον δρόμο, τον παρέσυραν τραυματιζοντας τον θανάσιμα.
Οδηγός του οχήματος ήταν ο 30άχρονος -πατέρας δύο παιδιών- ο οπιος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως ήταν τροχαίο δυστύχημα, το οποίο δεν έγινε σκόπιμα. Το δικαστήριο όμως δεν πείστηκε…


*εφημερίδα Ελευθερία

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport