ΜΟΔ: Κατέθεσε ο 40χρονος περιστασιακός συνδετικός σύνδεσμος της Έφης Κακαράντζουλα- Διεκόπη η δίκη για την Πέμπτη

Ένα αίτημα φιλίας στην Ιωάννα πριν από τέσσερα χρόνια προκάλεσε τη “μήνη” της  Έφης Κακαράντζουλα και πραγματοποίησε την επίθεση με βιτριόλι

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης στο ΜΟΔ Αθηνών για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με καθ’ ομολογίαν δράστιδα την Έφη Κακαράντζουλα.

Μετά την εξέταση της επιστημονικής ομάδας των θεραπόντων ιατρών της 34χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, ακολούθησαν οι υπόλοιποι μάρτυρες. Κατά την δικονομική διαδικασία κατέθεσαν περισσότεροι από δέκα μάρτυρες, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον 40χρονο συνδετικό σύνδεσμο της Έφης Κακαράντζουλα που όπως φαίνεται προκάλεσε τη ζήλια της, όταν έκανε αίτημα φιλίας προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου,  σε λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο 40χρονος Νώντας, με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση η καθ’ομολογία δράστριδα, εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου και κατέθεσε ότι είχε “μια χαλαρή, φιλική σχέση που έγινε περιστασιακά ερωτική” με την Έφη Κακαράντζουλα.

Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από τον Γενάρη μέχρι το συμβάν, είχαμε βρεθεί μια φορά” είπε, σημειώνοντας ότι γνωρίστηκαν με την Έφη Κακαράντζουλα, σε κοινή παρέα.

“Δεν έχω δει ποτέ από κοντά την Ιωάννα”

Αναφορικά με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο 40χρονος Νώντας κατέθεσε, “Δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια τής είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει (σε social media) και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς“.

Ο Εισαγγελέας Έδρας, κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι πλην της διαδικτυακής επικοινωνίας από τον 40χρονο, την οποία διέκοψε η 34χρονη μετά από επικοινωνία της Έφης Κακαράντζουλα, δεν είχαν ποτέ διά ζώσης επαφή μεταξύ τους.

Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Θυμάμαι ότι ο 40χρονος επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα” σημείωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, με τον μάρτυρα να παραθέτει οτι δεν θυμάται να επανέρχεται στη συζήτηση με το θύμα.

Ο 40χρονος ανέφερε πως στις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου, η Ιωάννα Παλιοσπύρου του είχε πει πως κάποια ενδιαφέρεται για τον ίδιο. “Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη” συμπλήρωσε.

Ο Νώντας συμπλήρωσε πως ενημερώθηκε για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας καθ οδόν για την εργασία του. “Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου“.

Ωστόσο ερωτήσεις που υπέβαλλε η Πολιτική Αγωγή, στο μάρτυρα, σχετικά με τις ερωτικές επαφές του με την Έφη Κακαράντζουλα, προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Έδρας, ανακαλώντας στην τάξη το συνήγορο για τις ερωτήσεις που υπέβαλε και ζήτησε να εξετάζει το μάρτυρα και όχι να του επιτίθεται, “Κύριοι συνήγοροι, εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης” τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Έδρας.

Στο αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με την κατηγορούμενη, ο Εισαγγελέας Έδρας αφού τόνισε πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, καθώς ανέφερε το Δικαστήριο διατηρεί ένα επίπεδο και συνέχισε, “Δεν είναι ανάγκη να υπεισερχόμαστε σε προσωπικές λεπτομέρειες. Καλώ όλους να μη διευρύνουν το κατηγορητήριο με θέματα που δεν μας αφορούν“.
Η συνεδρίαση διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη (07/10), οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις μαρτύρων, ενώ ενδέχεται να απολογηθεί και η 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα.