ΜΟΔ Γυθείου: Τριάντα χρόνια στους δύο κατηγορούμενους για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, αποφάσισε μετά από πολυήμερη και πολύωρη ακροαματική διαδικασία, η Εδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου, για τους δύο 19άχρονους κατηγορούμενους, επιβάλλοντάς τους από 30 χρόνια ποινές κάθειρξης .

ΦΟΝΙΚΟ_ΜΑΝΗ
Ποινές κάθειρξης τριάντα ετών κατά περίπτωση, επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου -όταν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ (28/01) η Εδρα ακανοίκωσε την ετυμηγορία – μστους δύο κατηγορούμενους κατ ομολογίαν δράστες της διπλής δολοφονίας το καλοκαίρι του 2014, στη Μεσσηνιακή Μάνη, με θύματα τον 26άχρονο Καλαματιανό Κωνσταντίνο Σγούρο και τον 25άχρονο φίλο του, Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο.

Καταπέλτης στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Έδρας Νίκος Νταής, για τους δύο κατηγορουμένους, στην οποία πρότεινε την καταδίκη τους όπως κατηγορούνται, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Στην πρότασή του ο Εισαγγελέα της Εδρας του ΜΟΔ, αναφερόμενος στον 19άχρονο από τον Κάμπο, του προσδιόριζε απλή και άμεση συνέργεια στις δύο δολοφονίες, ενώ τον κατονόμασε και ως ηθικό αυτουργό της διπλής ανθρωποκτονίας, και τόνισε, ότι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των συνηγόρων, δεν ήταν επαρκής, με τη συναλλαγή αξίας €800 να κρίνεται “ευτελές κίνητρο”.
Η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τους δύο νεαρούς, μετά τις αγορεύσεις (27/01) των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Δημήτρη Πετρούσκα, Ζαχαρία Κεσσέ και Πέτρου Μαντούβαλου, και των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αλέξη Κούγια, Γιώργου Ράλλη και Γ.Αναγνωστόπουλου.