ΜΟΔ Αθηνών: Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Μετά τη θερινή διακοπή, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με καταθέσεις μαρτύρων

Η ακροαματική διαδικασία (01/09) στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται με την κατάθεση στενής φίλης της τρίτης καταγγέλλουσας για απόπειρα βιασμού της το 2014, μέσα στο όχημά του.

Η μάρτυρας άρχισε να εξετάζεται στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου (29/07) και θα συνεχιστεί σήμερα με την υποβολή ερωτήσεων από την υπεράσπιση. Περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως άνθρωπο «σκοτεινό, αμίλητο, σαν να της είχε συμβεί κάτι τρομερο, είχε ζήσει το χειρότερο εφιάλτη της ζωής της».

Αναφέρθηκε στα όσα της εκμυστηρεύτηκε η φίλη της και στη ψυχολογική και σωματική της κατάσταση. «Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μερες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε εναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό» υποστήριξε στην κατάθεση της.

Οι επόμενοι μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι συγγενείς και φίλοι των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ στον κατάλογο των μαρτύρων περιλαμβάνονται και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, καθώς επίσης η σύζυγος του, Ελπίνα Νίνου, οι οποίοι θα εξεταστούν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ακροαματική διαδικασία έχει αρχίσει από τον περασμένο Μάρτιο και συνεχίζεται μέχρι την τελική ετοιμηγορια .