ΜΟΔ Αθηνών: Προσδιορισμό δικασιμου για την υπόθεση κατηγορίας του Δημήτρη Λιγναδη

Στο Μεικτο Ορκωτο Δικαστηρίου της Αθήνας, προσδιορίστηκε η δίκη για την υπόθεση με κατηγορούμενο το σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, προφυλακισμένος για τέσσερις βιασμούς

Στις 11 Φεβρουαρίου 2022, προσδιορίστηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η υπόθεση σε βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, προφυλακισμένο για τέσσερις βιασμούς.

Ο σκηνοθέτης και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται από 25χρονο για βιασμό του το 2010, καθώς επίσης από έτερο άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο καθώς και για άλλες δύο υποθέσεις βιασμού από άνδρες το 2015 και 2018.

Το παραπεμπτικό βούλευμα αποδίδει το Δημήτρη Λιγνάδη ως «επικίνδυνο άτομο που διακατέχεται από πάθη και εμμονές».

Μετά τον προσδιορισμό της δίκης στο ΜΟΔ ο συνήγορος του κατηγορούμενου, διένειμε την ακόλουθη δήλωση, «Δεν θα κατατεθεί ούτε αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη ούτε αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, αλλά ότι θα ζητήσουμε να προσδιοριστεί αμέσως η εκδίκαση της υποθέσεώς του από το αρμόδιο δικαστήριο.

Αυτό που ζητήσαμε, έγινε δεκτό και σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών προσδιόρισε ως ημερομηνία εκδικάσεως της υποθέσεως του κου Δημητρίου Λιγνάδη την 11/02/2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Τόσο το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής αυτού κ. Αλέξιος Κούγιας όσο και ο εντολέας μας θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτή την εξέλιξη. Δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία τοποθέτηση για την ουσία της υποθέσεως και το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε, είναι ότι τόσο ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του γραφείου όσο και ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό και νόμιμο, για να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση».