ΜΟΔ Αθηνών: Να παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση του καταδικασθέντος

Ποινή κάθειρξης 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού επέβαλε το ΜΟΔ Αθηνών στον κατηγορούμενο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Ωστόσο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη η έφεση του. Το Δικαστήριο όρισε περιοριστικούς όρους για τον ηθοποιό επιβάλλοντας απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Στέλλας Στόγια, την οποία αποδέχθηκαν στην Έδρα, έκρινε επαρκείς τους περιοριστικούς όρους για να διασφαλιστεί η παρουσία του Φιλιππίδη στο δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η Εισαγγελέας της Έδρας η οποία συμπλήρωσε ότι, «Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» .