ΜΟΔ Αθηνών: Με παρόντα τον κατηγορούμενο Πέτρο Φιλιππίδη η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας

Προ του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος θα παρακαθίσει στο εδώλιο, καθώς επέλεξε να παραστεί σε αυτή τη δικάσιμο

Με παρόντα τον κατηγορούμενο Πέτρο Φιλιππίδη, αναμένεται να συνεχιστεί (28/03) η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που διακόπηκε στις 18 Μαρτίου μετά από αίτημα της πλευράς του ηθοποιού, σύμφωνα με την υπεράσπιση του ηθοποιού. Όπως σημειώνει ο νομικός συμπαραστάτης του κατηγορούμενου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, θα βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο ΜΟΔ Αθηνών, από το οποίο απουσίασε κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με την υπεράσπιση να κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο Δικαστήριο και να δηλώσει την θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Σύμφωνα με τον συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη, πρόθεσή του είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν.

Όπως επεσήμανε τόσο η Πρόεδρος όσο και η Εισαγγελέας Έδρας, αν και το Δικαστήριο δεν έλαβε από την πλευρά του κατηγορουμένου, κάποιο πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του, αποδέχθηκε το αίτημα του συνηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ορίζοντας τη σημερινή δικάσιμο ώστε ο κατηγορούμενος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, να παραστεί ενώπιον της Έδρας για να προβεί στην αρχική του τοποθέτηση έναντι των κατηγοριών.

Στην ακροαματική διαδικασία πρόκειται να παραβρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι γυναίκες- ηθοποιοί οι οποίες έχουν καταγγείλει τον συνάδελφο τους, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν οι καταθέσεις τους θα δοθούν κεκλισμένων των θυρών του ΜΟΔ για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν, χωρίς παρουσία ακροατηρίου όπως ορίζεται στην σχετική διάταξη της Ποινικής Δικονομίας, επικαλούμενη προστασία του ιδιωτικού και οικογενειακού βίου, αλλά και την ψυχική ταλαιπωρία, αίτημα που προτίθεται να υποβάλλει η Πολιτική Αγωγή κατα την έναρξη της δικασίμου (28/03) με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο σε δηλώσεις τους να αφήνει να εννοηθεί πως τον προβληματίζει καθώς όπως αναφέρει, «Πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση». Το Δικαστήριο αφού ακούσει την Εισαγγελική πρόταση για τα θέμα, θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, κατηγορείται για βιασμό μιας συνάδελφου του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Οι δύο πράξεις, όπως αποδίδονται στο κατηγορητήριο, τελέστηκαν στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου βρέθηκαν οι ηθοποιοί για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη -απόπειρα βιασμού – η πράξη αποδίδεται μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη- τότε- καταγγέλλουσα. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου. Στο Δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συνάδελφοι των ηθοποιών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.