ΜοΔ Αθήνας: Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία και τεμαχισμό της 4άχρονης Άννυ

   

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, θα παρακαθίσουν (05/09) ο 27άχρονος “Σαββας”, βιολογικος πατέρας της 4άχρονης, Αννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, ο 30άχρονος φιλος του “Νικολάι,  Νασίφ Αχμέντοφ και η μητέρα της 4άχρονης, Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα.

Οπως αποδιδεται στο Βουλευμα το κατηγορητήριο, οι δύο φίλοι βαρυνονται με τη διάπραξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού, ενω η 25άχρονη βιολογική μητέρα της ‘Αννυ αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Στο εδώλιο θα παρακαθίσει και ένας φίλος της Ντιμιτρινα Μπορίσοβα, κατηγορούμενος για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

   Τα οσα αναγραφονται στη δικογραφία για τη διαπραξη της δολοφονίας της 4άχρονης, στο σπιτι του πατετα της, στη Μιχαηλ Βόδα, είναι συγκλονιστικά.

«Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει..». Περιλαμβανεται η κοινική ομολογία του πατέρα της 4άχρονης, πώς τεμάχισε και μαγείρεψε το σωμα της ανηλικης, και τελικά με τον φιλο του, πώς τοποθέτησαν τα κομμάτια σε πλαστικές σακούλες και τις απέρριψαν σε κάδους σκουπιδιών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό Βουλευμα, ο 27άχρονος πατέρας της ‘Αννυ χαρακτηρίζεται, άνθρωπος βίαιος χωρίς ίχνος πατρικής στοργής, ενώ η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται σε «διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης των άλλων, δολιότητα και επιθετικότητα». Σε αλλο σημείο, αναφέρεται πως ο 27άχρονος δεν εμφανίζει καμία μεταμέλεια αλλά και πως εξακολουθεί να αρνείται οτι δολοφονησε την κορη του, αποδεχόμενος μόνο τις «μετέπειτα ενέργειες» για την εξαφάνιση του σώματός του. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται εκτιμήσεις τεχνικών συμβούλων, για πιθανά ενδεχόμενα στο πώς ενδεχομένως κατεληξε το 4άχρονο κοριτσι, οι οποίες ωστόσο βασίζονται στο βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό κατα την αυτοψία στο «υπόγειο της φρίκης». Η σορός της 4άχρονης, δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει και πιθανότατα να διακοπεί, καθώς εκκρεμμει προσφυγη του συνηγόρου του φίλου και συνεργού του βιολογικού πατέρα, Νασίφ Αχμέντοφ, στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν παραμείνει ή όχι προσωρινά κρατούμενος.

   Σύμφωνα με πληροφορίες της πλευράς του Νασιφ Αχμεντοφ, η υπεράσπιση του, πρόκειται να θέσει ζήτημα για τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος, στα Βουλγαρικα, επικαλούμενη την απόφαση του δικαστηρίου που ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης της SIEMENS θεωρώντας άκυρη την επίδοση σε αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

Η δίκη προσδιορίστηκε περίπου ένα μήνα πριν λήξει, για τους βιολογικους γονεις της 4άχρονης, το όριο της 18μηνης προσωρινής κράτησης.