ΜΟ Πατρών: Σε εξέλιξη η Δίκη της παπαδιάς και του εραστή της, για τη δολοφονία του ιερέα συζύγου της

Για τις 27 Μαρτίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της Έφεσης που κατέθεσε ο δικηγόρος της παπαδιάς, η οποία μαζί με τον εραστή της τον Ιούνιο του 2013 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 54άχρονου συζύγου της- ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα.

Η εκδίκαση αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα (19/03) στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών- σε δεύτερο βαθμό- για την παπαδιά και τoν εραστή της. Ωστόσο, λόγω  τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας στα Δικαστήρια της Πάτρας, η κατηγορούμενη απομακρύνθηκε με κλούβα, για να επιστρέψει και πάλι λίγο αργότερα. Τελικά δόθηκε μικρή αναβολή στην εκδίκαση για την επόμενη Τρίτη (27/03).

Στους κατηγορούμενους δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, στη Δίκη σε πρώτο βαθμό που είχε εκδικαστεί στο Αίγιο.

Ο ιερέας, είχε σταθμεύσει στην  Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων στο 34ο χλμ, για τη φυσική ανάγκη της συζύγου του η οποία επέβαινε στο όχημα. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, υποστήριξε οτι άκουσε πυροβολισμούς και επιστρέφοντας βρήκε τον ιερέα, νεκρό. Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε και στη εγκατέλειψε τη σκηνή εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το πτώμα έφερε κακώσεις στο θώρακα και το κεφάλι, από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση η παπαδιά ως ηθική αυτουργός και ο εραστής της ως φυσικός αυτουργός καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του ιερέα, σε φονική ενέδρα, λίγο μετά τα Κρέσταινα στο δρόμο για τη Ζαχάρω Ηλείας.

Η παπαδιά είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, καθώς είχε υποστηρίξει πως δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του συζύγου της.

___________

* thebest.gr